روش اندازه گیری کافئین نوشابه گازدار و انرژی زا:
موارد مصرفی:
محلول احیا کننده: (۵ گرم سولفیت سدیم،۵ گرم تیوسیانات پتاسیم داخل بالن ۱۰۰ میلی لیتری به حجم برسانید)
پر منگنات پتاسیم
اسید فسفریک
هیدورکسید سدیم ۲۵ درصد
کلروفرم
در یک قیف جدا کننده ۲۵۰ میلی لیتری ۱۰ گرم از نمونه بریزید و به آن ۵ میلی لیتر پر منگنات پتاسیم بیفزایید و خوب مخلوط کنید و دقیقا بعد از ۵ دقیقه به آن ۱۰ میلی لیتر محلول احیا کننده بریزید وخوب مخلوط کنید و به آن ۱ میلی لیتر اسید فسفریک بیفزایید ومخلوط کنید سپس ۱ میلی لیتر محلول هیدروکسید سدیم ۲۵ درصد بیفزایید و مخلوط کنید و ۵۰ میلی لیتر کلروفرم بیفزایید مخلوط کرده و گاز حاصل را خارج کنید قیف را در جای ثابتی قرار دهید تا دو لایه ایجاد شود در زیر قیف جدا کننده که دهانه ی آن یک کاغذ صافی میباشد قرار دهید و لایه زیر قیف جدا کننده را صاف کنید مقدار ۲ الی ۳ میلی لیتر کلروفرم به قیف افزوده و از کاغذ صافی عبور دهید تا دنباله قیف شستشو شود .کاغذ صافی را با ۲_۳میلی لیتر کلروفرم بشویید و دوباره ۴۰ میلی لیتر کلروفرم به قیف جدا کننده بیفزایید و عمل استخراج فوق را تکرار کنید و دنباله قیف و کاغذ صافی را طبق بالا شستشو دهید سپس بالن ۱۰۰ میلی لیتری را توسط کلروفرم به حجم برسانید.توسط دستگاه اسپکتروفتومتری در طول موج ۲۷۶/۵ نانومتر در مقابل کلروفرم بسنجید.
M2=M1*1000
____________
10
بدون دیدگاه