هدف آزمون:هدف از این آزمون اندازه گیری میزان قند نمونه

وسایل

بالن حجمی ۱۰۰ اندازه دار ) ۱۰۰۰۰ ۲۰۰ میلی لیتری

ارلن ۲۵۰،۳۰۰ میلی لیتری

پیپت ۱ و ۲ و ۵ میلی لیتری

ترازوی آزمایشگاهی ، با دقت دقت ۰/۰۰۱ گرم

شعله گاز

بورت ۵۰ میلی لیتر

بن ماری حمام آب ۱۰۰درجه

روش آزمون
آماده کردن نمونه برای آزمون قند کل

حدودا ۵ گرم از نمونه مورد آزمایش را با دقت ۰٫۰۰۰۱ گرم وزن کنید و به یک بالن حجمی ۱۰۰میلی لیتر منتقل کرده و به آن مقداری آب گرم حدود ۲۵ میلی لیتر در دمای ۵۰ درجه سلسیوس) اضافه کنید و به کمک هم زن آن را مخلوط و هم بزنید سپس مقدار ۲ میلی لیتر از هر یک از محلولهای شفاف کننده استات روی و فروسیانور پتاسیم را به محتویات بالن اضافه نموده و پس از مخلوط کردن آن رابه حجم ۱۰۰ میلی لیتر برسانید سپس به آهستگی از یک صافی معمولی عبور داده و به یک بالن حجمی ۱۰۰ میلی لیتری منتقل کنید محلول به دست آمده را برای اندازه گیری قند پس از هیدرولیز، استفاده نمایید.

روش اندازه گیری قند کل قند پس از هیدرولیز

مقدار ۱۰ میلی لیتر از محلول صاف شده قند نمونه را با مقداری آب مقطر ، در یک بالن حجمی اندازه دار ) ۱۰۰ میلی لیتری رقیق کنید سپس مقدار ۲ میلیلیتر اسید کلریدریک غلیظ به آن بیافزایید. محلول را در بن ماری ۷۰ درجه سلسیوس به مدت زمان ۱۰ دقیقه حرارت دهید مدت زمان ۳ دقیقه با حرکت چرخشی و مدت زمان ۷ دقیقه به طور ثابت نگه دارید و سپس با افزودن سود غلیظ ( ۵۰ درصد حجمی وزنی ) و بعد هم سود یک دهم نرمال در حضور شناساگر فنل فتالئین محتوای بالن را با آب مقطر به حجم ۱۰۰ میلی لیتر برسانید و آن را به بورت ۵۰ میلی لیتری منتقل کنید. عمل عیار سنجی را با محلول فهلینگ انجام دهید . در پایان تیتراسیون با ایجاد رنگ قرمز آجری در محیط ، حجم مصرفی محلول قند نمونه را از بورت بخوانید و یاداشت کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *